Solar Tackle

    

Solar Tackle heeft voor meeste onder ons geen verdere introductie nodig; top kwaliteit producten waarvan sommige zelfs een ware cult-status hebben bereikt. Solar staat voor kwaliteit, punt! En dat inmiddels in 2021 al 34 jaar! Martin Locke is Solar Tackle ooit begonnen uit noodzaak, omdat Martin’s visspullen uit zijn auto waren gestolen. Aangezien de aluminium steunen die toen beschikbaar waren altijd ombogen en verroestten, besloot hij van stukken afval RVS zelf zijn eerste steunen te maken. Aan de waterkant bleek dat er enorm veel interesse was in deze steunen en snel volgde de eerste winkelier die de steunen in zijn assortiment opnam. “The rest is history” zoals ze zo mooi in de UK zeggen. Gaandeweg is het assortiment van Solar natuurlijk uitgebreid met een keur aan wakers, een zeer complete range hoogwaardig aas en end tackle. Alle materialen worden intensief uitgetest voordat het wordt uitgebracht. En dat deze testperiode de ultieme uitdaging voor de producten inhoudt, bewijzen de vangsten van de diverse consultants zoals Arjen Uitbeijerse, Wesley Lagaert, Alain Servaes, Alben Zantinge en natuurlijk Martin Locke zelf onder de meest extreme omstandigheden zoals het befaamde Rainbow Lake in Frankrijk of de ultra harde circuitwateren in de Benelux. Hier zijn al diverse records op de producten van Solar gesneuveld, waaronder het voormalig wereldrecord in 2010 door Martin zelf en het Benelux Record door Geert Ooms. Er is zonder twijfel geen aas ter wereld die zoveel 50, 60, 70 en zelfs 80 ponders heeft gevangen dan de befaamde Solar Clubmix.

Klik op onderstaande afbeelding voor de 2021 Consument catalogus!  

Iets meer uitgediept per product groep:

Solar Bait The Originals

In 2017 herintroduceerde Solar onder de banner van Solar Bait “The Originals” de oude vertrouwde recepten van 2 van de meest succesvolle boilies uit de geschiedenis van Solar Baits, te weten de Clubmix en de Top Banana. 

Clubmix

Aantoonbaar de meest succesvolle Big Fish boilie ter wereld. Oorspronkelijk ontwikkeld in 1994, en met een ongeëvenaarde track record, is de Club Mix dé boilie voor de serieuze karpervisser. De Club Mix vangt altijd, en dat al vanaf 1994, er zijn weinig boilies die dat kunnen staven. Club Mix wordt zorgvuldig samengesteld uit de beste, LT pre-digested  vismelen, melkproteïnen, Haith’s Robin Red en diverse enhancers. In combinatie met vloeibare feed stimulators en amino compounds en de legendarische Anchovy Concentrate en uiteraard onze legendarische Mixmaster Japanse Squid & Octopus Koi Rearer flavour, biedt de Clubmix het ultieme nutritionele profiel en ultieme aas. De resultaten en het vertrouwen van de vissers op de Clubmix zijn simpelweg fenomenaal en legendarisch. . Er is geen aas ter wereld die zoveel 50, 60, 70, 80 ponders en zelfs wereldrecords heeft gevangen dan de befaamde Solar Clubmix.

Top Banana

Ontwikkeld op basis van onze legendarische Savay Seed Mix,  is de Top Banana één van onze best verkochte boilies sinds de eerste ontwikkeling in 1997. Een combinatie van zorgvuldig geselecteerde bird foods, appetite stimulators, en de toevoeging van de originele “Banoffee” te weten onze Mixmaster Pear of Banana’s en Creamy Toffee zorgen ervoor dat zowel jij als de karpers er meer van willen. De open structuur en het uitgebalanceerde voedingsprofiel zorgen ervoor dat alle attractors snel uitwasemen en ervoor zorgen dat de Top Banana een boilie is met een ware instant attractie en hierdoor geschikt is voor alle seizoenen.

TunaMino & E12 en de Chilli Fish

Hiernaast bieden we in het concurrerende perijssegment, en voor de mensen die wat meer aas gebruiken twee nieuwe  boilies aan. Te weten dee TunaMino& E12 en de Chilli Fish boilies.

  

TunaMino &E12

Velen onder ons weten hoe effectief het is om 2 soorten aas door elkaar te gebruiken. Voor vele succesvolle karpervissers in binnen- en buitenland is het een veelgebruikte tactiek, en zeker bij de jongens van team Solar een favoriete tactiek.
Feit is dat bepaalde vissen een voorkeur voor vismeel boilies hebben en andere vissen juist weer een voorkeur voor zoet aas. Hiernaast scoort donker gekleurd aas op het ene water goed, en juist felgekleurd weer op andere wateren.
Door beide types aas en kleuren te combineren, maximaliseer je je kansen om een breder deel van het bestand te kunnen vangen, en wellicht ook je targetvis waar je al tijden achteraan zit! Plus het werkt vaak ook nog eens dressuur doorbrekend, want de vis kan flink in de war zijn door die verschillende smaken en kleuren.
Solar Tackle is de eerste firma die zo’n effectieve combinatie kant en klaar aanbiedt in de vorm van de TunaMino & E12 Range .
De TunaMino is een donkergekleurde vismeel boilie op tonijn basis, welke we al in 2015 hebben ontwikkeld en sindsdien vaak succesvol hebben ingezet. Verrijkt met tonijn olie en Solar’s befaamde Fresh Smoked Salmon flavour. Deze combineren we met een oranje gekleurde zoete birdfood boilie, verrijkt met E12 (Esterblend), wat een van de meest succesvolle flavours van Solar is. Deze 2 boilies bieden een perfect gebalanceerde combinatie, geleverd in 5kg zakken. En het mooie is, tevens verkrijgbaar op basis van een 3 halen=2 betalen deal, waardoor je uitkomt op een kiloprijs van slechts €7,99 per kilo bij de 20mm variant en €8,67 bij de 15mm variant ! Een soort mini bulk deal zeg maar! Tevens zijn er Pop Ups en Hardened Hookbaits verkrijgbaar.
Chilli Fish
Solar Baits staat al tientallen jaren bekend om z’n hoogwaardige aas. We hebben vele vissers hun grootste successen (inclusief diverse wereldrecords) laten beleven met ons aas.
We zijn nu een stap verder gegaan en brengen u nu een geheel nieuwe boilie waarmee we wederom het verschil mee maken, de Chilli Fish!
Met de nieuwe Chilli Fish maken we gebruik van enkele ingrediënten welke jaar in jaar uit bergen grote vis opleveren.
Ten eerste een zeer hoogwaardige vismeel, welke op lage temperatuur is verwerkt zodat alle proteïnen niet verloren gaan(ook wel LT vismeel genoemd).
Aangevuld en verrijkt met diverse additieven, appetite stimulators, vitamines en vetten om een rijk amino profiel te verkrijgen.
Discreet afgewerkt met een flinke dosis chilli poeder om wat extra pit en een volle rode kleur mee te geven, en vleugjes Squid en Garlic flavours om het geheel af te maken.
Een groot verschil met vele andere boilies is dat er verse eieren (en schalen) gebruikt worden in de productie van de Chilli Fish en dat het aas gestoomd wordt ipv gekookt.
In de testfase is er een indrukwekkende serie grote vissen gevangen op zowel grote reservoirs als kleine druk beviste watertjes.
Wij kunnen inmiddels wel zeggen dat de Chilli Fish een van onze beste boilies ooit is en dat jij daar ook snel van overtuigd zult zijn!
Wat tevens onderscheidend is bij de Chilli Fish, is dat we 16mm en 20mm’s hebben gemengd, een bewezen methode op druk beviste wateren.
Verkrijgbaar vanaf begin April in losse 5kg zakken voor €59,99 en, net als de TunaMino&E12, op basis van 3 zakken halen is 2 zakken betalen. Daarmee kom je op slechts €8,- per kilo!

Solar SP Range

2018 werd een heel speciaal jaar voor Solar Tackle, want toen lanceren wij een geheel nieuwe productgroep onder de naam SP Range. De SP Range staat voor Solar Performance Range. Een zeer innovatieve range producten met o.a. bivvies, bedchairs, stoelen, luggage en carp care. Niet zomaar een nieuwe range standaard groene producten, maar door de range heen zijn vele innovaties doorgevoerd, precies zoals je al 30 jaar van Solar Tackle gewend bent. In 2019 volgen diverse aanvullingen op de SP Range, zoals enkele nieuwe tenten, stoelen en diverse uitbreidingen aan de Luggage. 

UnderCover Camou Range

In navolging op de succesvolle SP Range volgde in 2020 de UnderCover Camou Range. Een zeer betaalbare range producten met Solar’s eigen subtiele camou patroon. De Range omvat een breed scala aan luggage, stoelen, carpcare items (onthakingsmatten, weigslings etc) en tenten. 

Solar Supreme Stainless Range

Solar Tackle staat natuurlijk synoniem aan de allerbeste kwaliteit RVS, daar is het 30 jaar geleden immers allemaal om begonnen! Sinds 2106 heeft de hele stainless range een facelift ondergaan onder de naam P1 Range, wat staat voor Pole Position. En vooraan staat Solar Tackle al 30 jaar natuurlijk als het gaat om kwaliteit, functionaliteit en originaliteit.  

 

P1 WWP 1  P1 WWP 4

 

P1 TL 3 13640888_1125640317479945_1759729277503857387_o

P1 Bbar 5 3-Rod

DSC_0770 P1 CUAS CUASM 2

 

A1 Black Aluminium Range

In 2018 lanceerde Solar Tackle de A1 Black Aluminium Range. Een betaalbaar en lichtgewicht alternatief op de populaire P1 Stainless Range. Immers, niet iedereen

Gebruikmakend van Solar Tackle’s 32-jarige ervaring in Stainless bankware, staat de gloednieuwe A1 Range voor de next level in aluminium bankware.
Naast dat deze range extreem licht in gewicht is en afgewerkt is in een subtiel zwarte afwerking zijn er geen plastic onderdelen gebruikt wat uiteraard de duurzaamheid ten goede komt. De A1 Range is geanodiseerd en niet geverfd of poedercoated. Hierdoor zal het niet gaan bladderen waar diverse andere merken last van hebben. Net als onze P1 Stainless Range zijn alle buzzerbars voorzien van Solar’s unieke Pozi-Loc stelschroeven waarmee je perfect je beetmelders achtersteunen recht kunt zetten. Door gebruik te maken van het universele 2BA schroefdraad zijn de buzzerbars te combineren met de alle types banksticks van Solar en de meeste andere merken.
De Range bevat Rod Pods, Banksticks, Buzzerbars, Stabiliser, Stage Stands, Back Rests en binnenkort Storm Sticks.

Uiteraard heeft Solar nog enkele echt unieke eigen kleine producten in het gamma. Zoals de 101’s hooks, de Line Biters en wie heeft er nu geen boilienaald van Solar Tackle? 

stronghold-101-hooks-4 rig-cone-tool

  

line-biter boilie-needles

Solar staat al met al voor de allerbeste kwaliteit, en in de komende tijd zullen daar alleen nog maar meer producten aan toegevoegd. Watch this space!!! Wil je meer over Martin en Solar Tackle weten, klik onderstaande afbeeldingen aan voor een interview met Martin over zijn visserij of over het 25 jarig bestaan van Solar Tackle. En tevens sinds kort een verslag van het bezoek in het voorjaar van 2014.

   Spiegel 46 op bezoek bij Solar 2

Kijk voor meer informatie over Solar Tackle op www.solartackle.co.uk