Over ons

Wild Catch richt zich op kwaliteitsproducten voor de karpervisserij, opgericht op 1 januari 2011. De oprichter van Wild Catch is Dennis de Wilde, al jaren een bekende naam in ‘het wereldje’. Meer dan 20 jaar geleden schreef Dennis al zijn eerste artikelen voor diverse hengelsportbladen. Zijn ervaring heeft hij opgedaan bij gerenommeerde bedrijven als Korda, Solar Tackle, ACE en Dynamite Baits. Met Solar Tackle en Sonik zet Wild Catch in 2011 de eerste stap richting het samenstellen van een kwalitatief en evenwichtig merkenpakket. Solar Tackle is al jaren een zeer gerespecteerd merk, maar met Sonik heeft Wild Catch een in de Benelux nog geheel onbekend topmerk in handen met slechts wat hengels in het assortiment(hoe anders is dat inmiddels!). Heel voorzichtig wordt er gekeken naar een eventuele uitbreiding van het pakket, waarbij kwaliteit en originaliteit bovenaan staan. In de jaren erna worden diverse merken toegevoegd die aan deze criteria voldoen: Fortis Eyewear, Snugpak en Vass Performance Waterproofs. Allen bedrijven met een eigen visie, net zoals Wild Catch dat zelf ook heeft! 

Eind 2017 lanceert Solar Tackle een gloednieuwe range “groene” producten zoals bedchairs, luggage, bivvies en carp care onder de naam SP Range. Een plotselinge overlap met het assortiment van Sonik. Wild Catch is van mening dat overlap binnen een pakket niet bevorderlijk is, want hoe kun je van 2 merken hetzelfde product aanprijzen. Gezien de jarenlange persoonlijke band(al 20 jaar bevriend) met Martin Locke, de eigenaar van Solar Tackle, valt uiteindelijk de beslissing om met Solar door te gaan en met Sonik te stoppen. Geen makkelijke beslissing, maar ik ben absoluut trots op de manier waarop ik Sonik vanaf begin 2011 heb geholpen voet aan de grond te krijgen in de Benelux, feitelijk vanaf de grond opgebouwd. Ook de relatie met de mensen binnen Sonik is altijd uitstekend geweest en ben erg blij dat Sonik mijn situatie begrijpt en we als goede vrienden uit elkaar gaan. 

Solar groeit sinds de lancering van de SP Range(en recenter de UnderCover Camou Range, de A1 Alu Range) uitzonderlijk goed, en ook Fortis en Vass groeien gestaag door. In 2020 komt er een punt dat dit alles teveel wordt om door 1 persoon waar te nemen. De beslissing valt in Augustus om Vass over te dragen aan een andere partij. Trots op  wat ik met Vass  in 4 jaar bereikt heb.  Toen ik begon was Vass slechts bij enkele winkeliers aanwezig en ook alleen bekend als “dat waadpak met die gele bandjes”. In de tussentijd is Vass natuurlijk uitgegroeid tot veel meer dan dat in de Benelux. Met een mooie evenwichtige groep dealers, met een veel breder pakket aan producten bovendien.  

      

 

Perfect common 33kg 1 20160901_032720

 

20160901_095731 20160902_032128

Sturgeon 1.45 meter  27kg 59lbs

20150905_073940  

Bij gerenomeerde bedrijven als Korda Developments ervaring opgedaan 44,5 pond en een complex record schub 

Op een diversiteit van wateren weet Dennis zijn visen te vangen Een zeer recente veertigponder tijdens een testsessie in Frankrijk 

in 2012 nieuwe PB schub van 26 kg Na 22 karpervissen toch wel een hoogtepunt, een heuse zestiger! 

Ook wel eens een beetje vreemdgaan bevalt Mr. Fred 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 20160829_122437

Enkele publicaties van Dennis(klik op foto):

VBK interview Dennis-1 voorgeweekt-aas

BTW Review Karperhoeve Spiegel 44