Fortis Eyewear

Fortis Eyewear 

Fortis Eyewear is een relatief jong bedrijf dat in het voorjaar van 2013 een kleine range van 4 modieuze zonnebrillen heeft gelanceerd in de UK. De range was zo ontworpen dat je de zonnebrillen niet alleen tijdens het vissen kan dragen, maar ook niet misstaan op een terrasje of op vakantie. Stuk voor stuk zeer modieuze designs! Alle brillen zijn CE goedgekeurd en uitgerust met hoge kwaliteit polarised TAC lenzen. Deze lenzen beschermen 100% tegen de schadelijke UVA en UVB stralen. En de TAC lenzen zijn van alle ongecoate lenzen het best bestand tegen krassen. Dit alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen. 

Fortis Eyewear is de afgelopen jaren uitgegroeid tot HET merk zonnebrillen in de hengelsport, en is het assortiment flink uitgebreid. Toonaangevende karpervissers als Terry Hearn, Gaz Fareham, Nick Helleur, Oli Davies en Jerry Hammond omarmen de kwaliteit van Fortis. Dit zijn stuk voor stuk top karpervissers die de kunst van het struinen als geen ander beheersen, laat hier nu bij uitstek een goede zonnebril van extreem belang zijn! Al Jaren dragen mensen als Geert Ooms, Arjen Uitbeijerse, Jordy op ‘t Hoff, Roderick Langeveld, Arjen Verkoelen en Roy Alofs vol overtuiging Fortis zonnebrillen. Toch ook niet de minsten zou ik zeggen!  

Sinds 2014 kan biedt Fortis ook  de mogelijkheid om alle zonnebrillen op sterkte te laten maken. Vraag je Fortis dealer naar de mogelijkheden. Vanaf slechts E159,99 leverbaar.

Zie op onderstaande afbeelding wat het verschil is tussen een gewone zonnebril en een zonnebril van Fortis Eyewear!

 

Polariserende lensen, TAC lensen; wat is dat eigenlijk?

Als eerste een korte uitleg wat een polariserende zonnebril nu eigenlijk doet; licht reflecteert op het water(of sneeuw) wat zorgt voor een schittering op het water waardoor je niet “in” het water kunt kijken. Alle lensen van Fortis Eyewear bevatten filters die deze schittering blokkeren. Tevens zorgen polariserende lensen voor UV bescherming en geeft het rust aan het oog, waardoor je na een dag geen vermoeid gevoel krijgt doordat je niet met je ogen hoeft te knijpen tegen het felle zonlicht. 

Fortis maakt bij de meeste modellen gebruik van TAC lensen (Tri-Acetate Cellulose).
(m.u.v. de Vista’s en Hawbill welke is uitgevoerd met de gepatenteerde Triple X lens)

Enkele voordelen van TAC ten opzichte van glas en veelgebruikt polycarbonaat op een rijtje;
– Lichter in gewicht dan glas, wat het draagcomfort verhoogt
– Minder breekbaar dan glas
– Krasbestendiger dan glas en polycarbonaat
– En niet onbelangrijk, een stuk prijsvriendelijker dan glas en polycarbonaat

Diverse producenten van glazen lensen beweren dat glas een helderder beeld geeft dan kunststof om de meerprijs te rechtvaardigen.
Onafhankelijke tests bewijzen echter het tegendeel, mits goede materialen worden gebruikt uiteraard!
Onderstaande test uitgevoerd door het Engelse magazine Advanced Carp Fishing(April 2017) wijst uit dat de Fortis Vista (€99,99) het beste uit de test komt.
De test is uitgevoerd d.m.v. een wit koekblik in een bak met water te leggen, en met behulp van de 3 verschillende lensen te bepalen in welke mate het beeld vervormt wordt qua helderheid en kleur.
Onderstaande afbeelding toont overduidelijk aan dat de Vista het helderste en meest natuurgetrouwe beeld geeft van de 3 lensen.
Dit tegenover een Costa del Mar(glas en 3,5 x zo duur) en Wiley X(polycarbonaat en 2x zo duur).


Een beeld zegt meestal meer dan 1000 woorden. Bijgaande foto toont de uitkomst.

Fortis Eyewear heeft een uitgebreid assortiment zonnebrillen met diverse verschillende kleuren lensen. Sommigen mensen denken dat dit aleen op basis van smaak of gewoon mode is en zien door de bomen het bos niet meer. Niets is minder waar, want de diverse kleuren hebben wel deglijk een functie! Fortis Eyewear heeft daardoor ook een uitgebreider assortiment dan de meeste andere aanbieders. Fortis Eyewear is een specialistisch bedrijf een daardoor voor iedere wens de geschikte invulling. Sinds 2014 kan biedt Fortis trouwens ook de mogelijkheid om alle zonnebrillen op sterkte te laten maken. Vraag je Fortis dealer naar de mogelijkheden. Vanaf slechts E159,99 leverbaar.

Welke lens dient voor welke omstandigheden:

24/7 Brown Lens; een universele bruine lens voor normale weersomstandigheden.

AM/PM Lens; geschikt voor donker/somber weer, geel werkt contrastversterkend.   

Green: ontworpen om blauw licht te absorberen waardoor het een zeer natuurgetrouw beeld geeft.

Grey; ontworpen om de licht intensiteit te dempen voor comfort.

Fortis Eyewear gepatenteerde X Block Technology; een extra coating op de lens welke de schittering van het water nog meer wegneemt en reduceert tot bijna nul. Verkrijgbaar in de Bays en Vista’s ranges

Fortis Eyewear gepatenteerde Switch Technology; de kleur van de lens past zich aan naar de weersomstandigheden. Bij zonning en helder weer kleuren de lensen naar een donkere tint en zodra het zwaarbewolk wordt of schemerig, kleuren de lensen  naar een lichtere gele tint. Door deze technologie heb je dus eigenljk 2 zonnebrillen in één en heb je altijd het optimale zicht! Verkrijgbaar in de Wraps, Bays en Aviator Ranges.   

Fortis Eyewear Triple X; dit zorgt voor: eXtra Clarity, eXtra Definition en eXtra Protection. De eXtra Clarity wordt bereikt door middel van onze ultra dunne lenzen , met behoud van een hoge optische precisie. Hoe dunner de lens , hoe minder vervorming. De eXtra Definition wordt bereikt door middel van onze zorgvuldig geselecteerde contrast enhancement kleuren. Onze injectie proces stelt ons in staat om de kleuren van de lenzen te verfijnen. De eXta Protection biedt de ultieme bescherming tegen UV- A, B en C.

Klik op onderstaande afbeelding voor een interview met KWO over Fortis Eyewear.  Onderwerpen die aan bod komen; hoe is Fortis Eyewear ontstaan, wat doet nu eigenlijk een polariserende zonnebril en wat maakt Fortis Eyewear tot de marktleider en innovator op het gebied van zonnebrillen in de hengelsport. Fortis Eyewear, See Deeper, See More, Catch More. FACT!

 

Ben je er nog niet uit en wil je ZIEN wat de verschillen zijn? Klik op onderstaande link naar de lens guide op de website van Fortis Eyewear. Hier kun je dmv het schuiven van de pijlen het verschil zien wat de diverse lensen voor effect hebben!

 

 

Check ook eens onderstaande filmpje waarin KWO mijzelf interviewt over Fortis Eyewear  

Zo zie je dat een zonnebril niet zomaar een modeverschijnsel is, maar echt een functie heeft! Niet voor niets geven vele van de meest succesvolle karpervissers in Europa aan dat hun polariserende zonnebril één van de meest belangrijke attributen is die ze altijd bij zich hebben. Fortis is de onbetwiste marktleider en innoveert als enige merk ook daadwerkelijk. Denk maar aan de Switch Technologie en de mogelijkheid tot een bril op sterkte. Geen enkele ander merk bidet deze mogelijkheden. Vandaar de toepasselijke slogan voor Fortis Eyewear: See Deeper, See More, Catch More!!Met Fortis Eyewear zie je meer, en vang je dus meer! 

 

Een greep uit het assortiment